The Cosmic Playground

Category
Creation, Direction
Tags
design, escape collective, event, experiential, sculpture
About This Project

For the 2016¬†What The Festival! We designed and fabricated the Cosmic Playground. The center 24′ dome was the Catalyst, and branching off from there were three smaller 14′ domes, Spectral, Gravity, and Aurora. We split into groups and I worked on the Gravity dome with my partner, Andy. We created a 45* cushioned wall to lean on that hid sub-woofers behind it which¬†vibrated the entire wall. While laying on the wall, the viewer would see bursting light beams that reacted to the sound of the music – custom made for the experience. Above were bizarre silver and black balloon masses. We wanted the viewer to feel as if they were being sucked through a black hole.